Zorgverzekering Jongeren


Steeds meer zorgverzekeraars richten zich op zorgverzekeringen voor studenten. Maar studenten zijn niet altijd jongeren. Wat is nou het verschil? Studenten kunnen vaak profiteren van collectieve zorgverzekeringen. Jongeren niet.  En daarom hebben wij, naast de studenten zorgverzekering, ook een top 3 jongeren zorgverzekering samengesteld.

Beste zorgverzekeringen voor jongeren

Als je een jongeren zorgverzekering wilt afsluiten, dan is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Jongeren zijn namelijk gezonder dan ouderen en kunnen daarvan profiteren. Dit betekent dat veel aanvullende zorgverzekeringen niet van toepassing zijn voor hen. Aanvullende pakketten voor lenzen, tandartsbezoeken en huisartsbezoeken zijn daarentegen veel belangrijker. Voor jonge vrouwen zijn bijvoorbeeld ook de extra vergoedingen voor anticonceptie en eventuele zwangerschapsbehandelingen interessant.

Uitzonderingen voor jongeren

In een paar gevallen is het mogelijk om een zorgverzekering buiten het nieuwe jaar om af te sluiten. Dit geldt bijvoorbeeld voor jongeren die 18 jaar in een jaar. Tot hun 18e jaar zijn zij verzekerd in dezelfde zorgverzekering als hun ouders. Als u meer wilt weten over deze uitzondering, bekijk dan hier informatie over de basisverzekering.

Studenten zorgverzekeringen

Voor jongeren zijn er vaak heel andere zorgen dan voor een student. Bovendien kunnen studenten vaker gebruik maken van een collectieve zorgverzekering. Ook dit is niet voor jongeren weggelegd. Valt u in de categorie studenten, bekijk dan hier onze top 3 studenten zorgverzekeringen.

Zorgverzekering jongeren afsluiten

Bekijk hier direct onze top 3 zorgverzekeringen voor jongeren en bereken direct uw premie. Bij het bepalen van de top 3 is rekening gehouden met de prijs, de dekking en de kosten van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de pagina van de zorgverzekeraar kunt u ook direct uw jongerenzorgverzekering afsluiten.

zorgverzekering voor jongeren