Zorgverzekering 2012


Zorgverzekering premie 2012

In 2011 stapte ruim 5,5% van de gehele Nederlandse bevolking over van zorgverzekeraar. Naar verwachting is dit in 2012 ruim 8%, blijkt uit onderzoek. Gemiddeld zal de zorgpremie 2012 met € 30 stijgen. Deze premiestijging is redelijk beperkt, doordat de overheid het verplichte eigen risico van € 170 naar € 220 per jaar heeft verhoogd. Als het verplichte eigen risico niet zou zijn verhoogd, dan zou de zorgpremie € 20 hoger zijn vastgesteld.

Maar de hoogte van de zorgpremie is niet het enige waar consumenten hun zorgverzekering op kiezen. De keuze voor een zorgverzekeraar is ook gebaseerd op de dekking, de service en de kwaliteit van een verzekeringmaatschappij. Dit blijkt voor veel consumenten namelijk net zo belangrijk als de prijs. Hieronder vindt u een overzicht van de zorgpremies van de zorgverzekeringen voor 2012.

Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste zorgverzekering? Zorgverzekering Nederland heeft een handig overzicht gemaakt van de top 10 beste zorgverzekeringen van Nederland.

Zorgverzekering 2012 Vergelijken

Het kiezen van de juiste zorgverzekering blijkt niet altijd even eenvoudig. Daarom heeft Zorgverzekering Nederland een handig overzicht van de zorgverzekeringen van 2012 gemaakt.