Collectieve Zorgverzekering


Een collectieve zorgverzekering betekent dat u met meerdere mensen een zorgverzekering afsluit. Vaak kunt u hierdoor flink besparen op uw zorgpremie, soms tot wel 7% korting! Dit kan u enkele euro’s per maand besparen. Het loont dan ook om de mogelijkheden van een collectieve zorgverzekering te onderzoeken.

Maar ook voor zorgverzekeraars biedt dit voordelen. Zo kunnen zij op een eenvoudige manier een grote groep mensen tegelijkertijd klant laten worden. Maar zorgverzekeraars kunnen op deze wijze scherpere onderhandelen met mensen die speciale behandelingen nodig hebben. Dit biedt voor u ook weer voordelen.

Let op: Ook al krijgt u bij het afsluiten van een collectieve zorgverzekering veel korting op uw zorgpremie. Dit betekent niet dat u altijd het minst betaalt. Een zorgverzekering zonder collectieve korting kan soms veel voordeliger zijn voor u. Wilt u weten welke zorgverzekering bij u past? Bekijk dan onze top 10 zorgverzekeringen!

Collectief laten verzekeren

Er zijn verschillende manieren om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Zo kunt u deze zorgverzekering afsluiten via;

  • Uw werkgever
  • Een belangenorganisatie of een vereniging
  • Een open collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering via werkgever afsluiten

Soms is het mogelijk om een zorgverzekering via uw werkgever af te sluiten. In dit geval zit u met uw collega’s bij dezelfde zorgverzekeraar. Het kan namelijk zo zijn dat deze zorgverzekering speciaal op uw werk is afgestemd. Dit kan betekenen dat de vergoedingen anders zijn dan bij een standaardverzekering. Vraag bij uw leidinggevende na of uw bedrijf een dergelijke regeling heeft.

Collectieve zorgverzekering via belangenorganisatie of een vereniging afsluiten

Er bestaan verschillende (patiënten-)verenigingen die zich inzetten voor het belang van hun leden. Deze verenigingen bieden hun leden vaak de mogelijkheid om een gezamelijke zorgverzekering af te sluiten, die gericht is op de zorgbehoeftes.  Zo kunt u denken aan patiëntenverenigingen die opkomen voor het belang van hun leden, om daarbij een flinke korting op hun behandelingen te bedingen, maar ook aan ouderen die een ruimere vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld brillen, lenzen en medicijnen.

Collectieve zorgverzekering via open organisatie afsluiten

Er zijn bepaalde organisaties (zoals United Consumers en Ichoosr) die afspraken maken zorgverzekeraars over collectieve kortingen.  Zij zetten hun leden in om extra korting te bedingen bij de verzekeraars.  Het nadeel is echter dat deze zorgverzekering niet speciaal bij uw wensen en zorgbehoeftes pas. Het is daarom ook verstandig om de prijzen van andere zorgverzekeringen te vergelijken.

Gezin collectief verzekeren

Wanneer u uw gezin ook verzekerd in deze collectieve zorgverzekering, dan kunt u vaak nog meer financieel voordeel ontvangen. Wilt u weten welke gezinnen zorgverzekering bij u past? Bekijk dan hier onze top 3 zorgverzekeringen voor gezinnen.

Collectieve zorgverzekering afsluiten

Het kan interessant zijn om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Zo kunt u hiermee flink besparen op uw zorgverzekering, maar een collectieve zorgverzekering biedt soms ook extra voordelen. Zo kunt u soms extra korting krijgen bij sportscholen, gebruik van speciaal vervoer en soms ook bij de aanschaf van sportartikelen. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar deze korting biedt? Zoek dan uw zorgverzekeraar op.