Wijzigingen Basisverzekeringen


Wat zijn de wijzigingen in de Basisverzekering?

Bent u ook zo benieuwd wat er in de basisverzekering van 2012 voor u gaat veranderen? Hieronder is duidelijk uitgelegd wat deze wijzigingen zijn en wat de invloed is voor u. Bekijk direct de wijzigingen basisverzekering!

Wettelijke wijziging 1: Stijging van het eigen risico met 50 euro

Per 2012 wordt het verplichte eigen risico verhoogd naar € 220,00. Uitgezonderd hierop zijn de huisarts, tandheelkundige zorg tot 18 jaar, verloskundige / kraamzorg en dekking uit de aanvullende verzekering.

Wettelijke wijziging 2: Fysiotherapie vanaf 21e behandeling vergoed


Fysiotherapie wordt per 2012 vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Ook is er alleen sprake van vergoeding wanneer er een chronische indicatie is afgegeven.

Wilt u toch verzekerd zijn voor fysiotherapie en andere beweegzorg vanaf de eerste behandeling, dan adviseren wij om te kiezen voor een aanvullende verzekering waarin dit is meegenomen. Lees hier meer over de aanvullende zorgverzekering.

Wettelijke wijziging 3: Deze zorg wordt standaard niet meer vergoed


Vanaf 2012 zijn er door de overheid een aantal vergoedingen uit de basisverzekering gehaald. De belangrijkste punten die in 2012 niet meer vergoed worden zijn maagzuurremmers, dieetadvies en ondersteunende middelen voor het stoppen met roken.

Al deze wijzigingen hebben het kiezen van de beste basisverzekering er niet makkelijker op gemaakt. Wilt u toch weten wat de beste basisverzekering voor u zou zijn? Bekijk hier onze top 3 basisverzekeringen!

 

beste basisverzekering