Premie zorgverzekering daalt


Ondanks dat het eigen risico weer is gestegen van € 220 naar € 350, zijn er ook enkele voordelen te benoemen. Bij het kiezen voor een zorgverzekeraar wordt tegenwoordig steeds vaker naar de premie voor de zorgverzekering gekeken. Dit is een natuurlijke ontwikkeling omdat de dekking op de verzekering bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen steeds dichter naar elkaar toegroeit. Daarnaast zijn er een aantal oorzaken waardoor de premie zorgverzekering daalt. Dit biedt voordelen aan u bij het kiezen van de juiste zorgverzekeraar. Eerder dit jaar nam zorgverzekeraars DSW al het voortouw door de premies gelijk te houden. Dit heeft ertoe geleid dat andere zorgverzekeraars besloten hun premie juist te verlagen.

De concurrentie op de basisverzekering neemt toe

Een andere ontwikkeling is dat de concurrentie op de premie zorgverzekering voor de basisverzekering steeds harder wordt. Hierdoor gaat u steeds minder voor deze verzekering betalen. Belangrijk hierbij om te weten is dat de inhoud van de basisdekking voor elke verzekeraar gelijk is. De echte verschillen in dekking komen naar voren bij het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Pure players op internet komen op

De grootste nieuwkomer op het gebied van zorgverzekeringen is zonder twijfel zorgverzekeraar Ditzo. Deze verzekeraar biedt een volledige online dienstverlening, met nog steeds zeer aantrekkelijke dekkingen. Doordat de verzekeraar volledig online werkt is de premie echter een van de laagste van Nederland. Mede hierdoor staat Ditzo ook op nummer 1 in onze zorgverzekering top 10.

Alleen verzekerd zijn waarvoor u wilt

Een andere ontwikkeling waardoor de premie zorgverzekering daalt is het kunnen samenstellen van een aanvullende verzekering met specifiek die onderdelen die voor u van belang zijn. Kiest u ervoor om het gehele pakket af te nemen dan zult u iets meer kwijt zijn, maar omdat u uitsluit waarvoor u zich niet wilt verzekeren kunt u de premie drastisch omlaag brengen. Lees hier meer over eigen risico zorgverzekering en aanvullende zorgverzekeringen.

Zorgverzekeraar voor een specifieke doelgroep

Een vorm van een maatwerkverzekering is de zorgverzekering die specifiek op een bepaalde doelgroep is gericht. De dekkingen en voorwaarden zijn hier zo nauw op samengesteld dat deze groep de dekking heeft die bij deze doelgroep past en daardoor kan de premie ook zeer scherp worden ingestoken. Dit houdt echter ook in dat als u niet tot de doelgroep hoort het voor u verstandig is om geen gebruik van dit aanbod te maken. Dit beeld zien wij ook terug bij andere doelgroepen, zoals zorgverzekeringen voor vrouwen, zorgverzekeringen voor jongeren en zorgverzekeringen voor ouderen. Bekijk op deze sites de verzekeringen die het best bij deze doelgroepen passen.

Zoals u ziet is de markt voor zorgverzekeringen behoorlijk in beweging en kan het zoeken van een juiste verzekeraar u een lagere premie zorgverzekering opleveren. Start daarom met zorgverzekeringen vergelijken, of ga direct naar onze top 10 zorgverzekeringen.