Goede en goedkope zorgverzekering


U bent jaarlijks een flink bedrag kwijt aan uw zorgverzekering. De maandelijkse premie voor de verplichte basisverzekering en uw eigen risico zorgen ervoor dat u al snel 900 tot 1100 euro uitgeeft. En dan hebben we het nog niet gehad over de eventueel aanvullende verzekeringen voor tandzorg, fysiotherapie of cosmetische ingrepen.
Wilt u een goedkope(re) zorgverzekering? Lees hieronder onze tips om te besparen op uw zorgverzekering of ga direct naar onze top 10 zorgverzekeringen!

Goedkope zorgverzekering: kies voor een vrijwillig risico

Iedereen boven de 18 jaar heeft een eigen risico van 220 euro per jaar. Voor een bezoek aan de huisarts, het lenen van hulpmiddelen, kraamhulp of verloskundige zorg hoeft u dit eigen risico niet aan te spreken. Ook als u een orgaan doneert komen de daarbij behorende kosten niet voor uw rekening. Hetzelfde geldt voor de kosten voor medische zorg waarvoor u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. U krijgt bijvoorbeeld uw tandartsrekening of uw nieuwe bril vergoed zonder dat dit ten koste gaat van uw eigen risico. Verwacht u normaal gesproken geen extra medische uitgaven, dan kunt u uw eigen risico verhogen. Het resultaat: een verlaging van uw maandelijkse zorgpremie. Lees hier meer over eigen risico zorgverzekering.

top 10 zorgverzekeringen

Minder aanvullende pakketten voor een goedkope zorgverzekering

Via de basisverzekering wordt alle essentiële medische zorg vergoed. U kunt zich aanvullend verzekeren voor onder andere  tandartskosten, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en contactlenzen en verblijf in het buitenland. Ook zijn er verzekeraars die speciale aanvullende zorgpakketten hebben voor bijvoorbeeld ouderen of vrouwen die zwanger zijn of willen worden. Iedere aanvullende zorgverzekering kost geld en dat kan aardig oplopen. Kijkt u dus goed of u de aanvulling daadwerkelijk nodig heeft. Bovendien verschillen de prijskaartjes voor de aanvullende verzekeringen behoorlijk.

Als u op zoek bent naar een goedkope zorgverzekering, loont het de moeite om de prijzen van aanvullende zorgverzekeringen goed te vergelijken. Start meteen met ziektekostenverzekering vergelijken om te kijken of u een goede én goedkope zorgverzekering kunt vinden.