Zorgverzekering Brillen – Aanvullende Verzekering Nemen?


Bril

Brillen en lenzen worden normaal gesproken niet vergoed via het basispakket. Daarvoor heeft u een aanvullende verzekering nodig om geld terug te krijgen van uw verzekeraar.

Maar welke is het goedkoopste? Let er op dat de kosten van een aanvullende verzekering alleen vanwege het vergoeden van een bril of lens u vaak meer geld kost dan het oplevert!

Hoe meer u vergoed wilt krijgen, hoe meer die aanvullende verzekering zal kosten.

Zorgverzekering Extra

Voorbeeld: Bij zorgverzekeraar Anderzorg neemt u de aanvullende verzekering Extra: daarvoor betaalt u 13,65 euro per maand. Dan krijgt u per 2 jaar maximaal 150 euro vergoed. Betekent dat u 327,60 euro betaalt (24 maanden x 13,65) om 150 vergoed te krijgen?!

Natuurlijk biedt deze aanvullende zorgverzekering nog VEEL MEER voor dat geld, maar als u het alleen hiervoor doet, om uw bril of lens vergoed te krijgen, dan is het duidelijk dat het niet echt loont.

Ook overige verzekeraars laten een dergelijk beeld zien.

PNOZorg, dan kunt u iets goedkoper uitzijn als u alleen op de prijs let: 10 euro per maand. Maar dan krijgt u hooguit 100 euro per 2 jaar vergoed. Bij Ohra is het 11,20 euro per maand en dan is de vergoeding hooguit 50 euro per 2 jaar. Dat schiet niet echt op.

Goedkoopste zorgverzekeraar brillen: Ditzo

Het goedkoopte als u uw bril wil vergoeden met uw aanvullende verzekering is Ditzo. En u houdt er nog meer aan over dan het u kost! Voor 3 euro per maand kunt u maximaal 170 euro per jaar terugkrijgen (enkelvoudige glazen) en 230 euro meervoudige glazen. Aan extra premie bent u dus 36 euro kwijt, maar u mag 170 euro declareren per jaar! Dat klinkt natuurlijk goed.

Er zit wel 1 addertje onder het gras. U krijgt het alleen vergoed als u naar Eye Wish gaat. Als u naar een andere (misschien goedkopere) opticien wilt gaan dan heeft u pech gehad. Ook is de vergoeding niet geldig bij acties en extra kortingen van Eye Wish. Nog een dingetje om mee rekening te houden: Ditzo heeft andere beperkingen waar u naartoe kunt gaan als u bij hen extra verzekerd bent. Staar u dus niet blind alleen maar op brillen.

Zie ook: Top 10 zorgverzekering