Welke Zorgverzekeraar Geeft Beste Service?


zorg

CZ heeft meerdere jaren de lijst aangevoerd van beste online service van alle zorgverzekeraars. Ook Menzis en Zilverenkruis doen het goed. Dat verschuift wel iedere jaar. FBTO was bijvoorbeeld een paar jaar terug volgens Zorgverzekering Informatiecentrum de beste.

We hebben het hier duidelijk niet over wie de goedkoopste is, maar punten als het gemak waarmee je kunt declareren en bemiddeling bij wachtlijstbemiddeling geven hier de doorslag.

Volgens het lijstje van Independer vinden klanten CZ de beste en geven deze zorgverzekeraar een 7,9. Dat cijfer wordt tevens sterk beïnvloed door het aantal recensies. Op dit moment staat dat op 2871 van klanten die dit cijfer hebben bepaald. Althans, hier is een gemiddelde van gemaakt en dat zegt natuurlijk niet alles.

Zorgverzekeraar een 10?

De ene klant kan een 10 geven en de andere een 5. Gemiddeld is dat een 7,5. Toch zal de ene klant die een 10 geeft volgend jaar weer bij die zorgverzekeraar zijn verzekering afsluiten terwijl die een 5 gaf toch liever het ergens anders probeert.

Je zou ook kunnen zeggen: de klanten die volgend jaar bij dezelfde verzekeraar blijven geven eigenlijk nog het beste aan tevreden te zijn met hun zorgverzekering. En laten die gegevens nu niet bekend zijn.

Om het even af te maken, nummer 2 in het lijstje is Ohra dat overigens ook een 7,9 scoort op klantentevredenheid, maar wel op basis van ruim 11.000 recensies van klanten. Dat dan weer wel. Delta Loyd is nummer 3 met hetzelfde tevredenheidscijfer.

Zie ook: Top 10 beste zorgverzekeraars!

Klantenbeoordeling Avéro 7,3

Avéro (onderdeel van Achmea) heeft de laagste beoordeling in dat lijstje, een 7,3. Weet niet precies hoe je dit moet waarderen. Als ik vroeger op school een 7,3 haalde was ik dik tevreden.

Kanttekening hierbij is dat het grootste deel van de verzekeraars geen klantencijfer heeft gekregen. Die krijgen ze ook pas als er voldoende recensies zijn.