Via Zorgvergelijker Zorgverzekering Afsluiten Voordeliger?


Is het voordeliger om via een zorgvergelijker als Independer of PriceWise je zorgverzekering af te sluiten of kan je beter rechtstreeks naar de aanbidder gaan?

Antwoord: dat maakt niet uit. Of toch wel?Independer zorg

Ik heb de proef op de som genomen. Via Independer kwam in mijn situatie (1 persoon, basisverzekering) Ohra als goedkoopste uit de bus. Als ik het via de vergelijkingssite zou afsluiten betaal ik een premie van € 104,55 per maand. Hoewel er bijstaat dat ik een korting krijg van € 9,09 merk ik daar niets van als ik rechtstreeks naar Ohra gaat. Via hun site betaal ik precies hetzelfde!

PriceWise vergelijkingssite

Bovendien hoef ik bij Ohra niet mijn leeftijd en postcode in te vullen. Bij Independer is dat wel het geval. Wel krijg je als cadeautje bij Independer er een gratis tanden-ongevallen verzekering bij. Dus ren je tegen een boom op tijdens het joggen en je tanden moeten weer op de juiste volgorde worden gelegd. Dat vergoed die verzekering tot 10.000 euro.

De vergelijkers sluiten de verzekering voor je af en zeggen je vorige aanbieder voor je af als je dat in ieder geval voor het einde van het jaar via hen afsluit. Mocht jezelf je vorige verzekeraar afzeggen dan kan je tot 31 januari dat nog doen.

Zie ook: Top 10 beste zorgverzekeraars van Nederland