Top 10 Zorgverzekeringen


Bij het samenstellen van de top 10 zorgverzekeringen in Nederland voor 2021 is door ons zowel gekeken naar de laagste premie als naar de dekking, keuzevrijheid en de service van Nederlandse zorgverzekeraars. Zowel bij nummer 1 als nummer 2 is niet alleen naar de lage premie gekeken maar vooral ook of je volledige keuzevrijheid om van die zorgverlener gebruik te maken die jij wilt. Maar ook de andere punten zijn niet vergeten.

Bekijk hieronder onze top 10 zorgverzekeringen:

Laagste premie zorgverzekering1. Ohra. Hoge klantentevredenheid en volledige keuzevrijheid bij het kiezen van je zorgverlener. Dus je mag zelf de fysiotherapeut, tandarts of ziekenhuis kiezen die jij wilt en de verzekeraar vergoed het. Meeste klanten van deze zorgverzekeraar geven Ohra de beoordeling ‘zeer goed’. Naast een gunstige zorgpremie, valt OHRA op door haar goede klantenservice, declaratiesnelheid en handige zorgapp. Vanwege deze zorgapp is het mogelijk om via je telefoon declaraties af te handelen, erg handig. Ietsjes duurder dan bij Anderzorg, daartegenover staat meer service en vrijheid. Keurmerk verkregen voor ‘klantgericht verzekeren’. Het is maar wat je belangrijker vindt. Bereken nu je premie bij Ohra.
 Ohra meer informatie
beste zorgverzekeraar

2 FBTO: Bij deze zorgverzekeraar betaal je 1 van de laagste basispremies van Nederland. Uniek is dat je maandelijks aanvullende modules aan- en uit kunt zetten (let op de voorwaarden). Met een groot deel van de ziekenhuizen en zorgverleners heeft FBTO afspraken. Dekking: 90%. Als je je wilt laten behandelen door een zorgverlener die niet is aangesloten, krijg je 75% vergoedt. Kies daarom bewust voor vrije keuze of niet. Iets mindere keuzevrijheid betekent wel een lagere premie.Bekijk het aanbod van FBTO

Uitleg: Hoe stap je over op een andere zorgverzekeraar?

fbto meer informatie
Independer zorgEen populaire vergelijker is Independer. Het afsluiten via deze vergelijker van je zorgverzekering heeft als voordeel dat je een korting op je premie krijgt als je via hen de verzekering afsluit. Independer vertegenwoordigt immers heel veel klanten. Die beoordelen deze bekende vergelijker met een score van 9,1. Bekijk waar jij je laagste zorgpremie betaalt.
Een andere prijsvergelijker is PricWise en wordt gebruikt door de Consumentenbond. Bekijk hier je beste deal bij Pricewise en bespaar 200 euro
klantentevredenheid

3. Zorgdirect behoort dit jaar wederom tot de top 3 van de beste zorgverzekeraars van Nederland met een klantenbeoordeling van 8,2. Bij het afhandelen van declaraties scoort het een 8.4 (Bron: Klantmonitor).Vrije zorgkeuze. Je kan iedere arts of ziekenhuis kiezen die je wilt. Ook dat wordt hoog gewaardeerd door de klanten. Daarnaast kan je declareren via een app. Je fotografeert je nota, klikt op verzenden en binnen 5 werkdagen is je nota verwerkt. Ga naar Zorgdirect en bereken uw premie. Weetje: Overstappen is eenvoudig: je nieuwe verzekeraar zegt je oude voor je op en meldt de wijzigingen aan bij je huisarts en apotheek.

 Bereken je premie - ZorgDirect
4. Anderzorg. Staat bij ons op nummer 2 waarbij de lage premie de doorslag heeft gegeven. Is de goedkoopste zorgverzekeraar als je voor maximale vrijwillige eigen risico kiest: premie is 78 euro per maand. Dat houdt in als je bovenop de verplichte eigen risico van 385 euro nog een extra 500 euro voor eigen rekening wilt nemen dan geeft Anderzorg je de laagste premie van Nederland. Overigens, ook als je voor alleen de verplichte eigen risico gaat behoren ze tot 1 van de voordeligste aanbieders: Bekijk het aanbod van Anderzorg via Independer
Anderzorg meer informatie
5 Menzis

Menzis is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Menzis biedt daarom goede ondersteuning en heeft een goede dekking. Een nadeel van Menzis is dat het niet mogelijk is om een tandartsverzekering los van een aanvullende verzekering aan te vragen. De premie kan hierdoor hoger uitvallen.

Menzis meer informatie

Unive Zorgverzekeringen

Univé wordt gezien als de meest klantvriendelijke zorgverzekeraar van Nederland. Dit komt ondermeer doordat zij snel declaraties terugstort. De premie van Unive is niet de laagste, maar daar krijgt u veel service voor terug. Nieuwe klanten profiteren bij Unive nu van 10% extra korting!

Unive meer informatie

Echtpaar
Nog geen keuze kunnen maken? Wil je een zo laag mogelijke premie betalen? Kies dan voor Anderzorg met maximale eigen risico.

7 Ditzo Zorgverzekering

Na 2 jaar op rij de nummer 1 zorgverzekeraar te zijn, is de zorgverzekering van Ditzo in 2016 gedaald naar positie 7. Het is sinds 2015 wel mogelijk om mobiel te declareren bij Ditzo. De zorgpremie van Ditzo is vanaf € 100,65 (eigen risico € 385) en daarmee relatief laag. Daarmee blijft Ditzo een goede keus, ook in 2017.

8 Zilveren Kruis Achmea

Zilveren Kruis is een grote zorgverzekeraar in Nederland. Deze zorgverzekeraar wordt door haar klanten zelfs met een 7,6 beoordeeld, en dit is dan ook één van de redenen dat Zilveren Kruis Achmea in de top 10 van beste zorgverzekeringen staat. Maar dit is niet het enige voordeel van Zilveren Kruis; Zo profiteer je ook van een scherpe premie, goede dekking en handige aanvullende zorgpakketten.

9 Bewuzt

Bewuzt is onderdeel van VGZ. Een groot voordeel van Bewuzt is dat alles online inzichtelijk is en dat je eenvoudig online kunt declareren. Daarnaast introduceert Bewuzt een uniek concept; no-claimkorting. Dit betekent dat als je geen gebruik maakt van je zorgverzekering, je het opvolgende jaar korting op je premie krijgt. Bewust met je premie dus. De keuzevrijheid is niet zoals bijvoorbeeld bij OHRA. Houd hier rekening mee.

10 VGZ

VGZ maakt met Bewuzt een keuze om het eigen merk wat minder onder de aandacht te brengen. De premie van VGZ is hoger dan bij Bewuzt, maar VGZ biedt zelf andere voordelen. Zo wordt VGZ door klanten beoordeeld met een 7,6, is de klantenservice uitgeroepen tot beste van Nederland en staat de VGZ gezonheidslijn 24/7 klaar om uw vragen te beantwoorden.

Wij hopen datje wat aan onze top 10 heeft gehad en dat je een goede zorgverzekering kunt afsluiten. Neem vooral de tijd voor het maken van de juiste keuze, want je zit tenslotte een jaar aan je contract vast. Dan is het een fijne gedachte als je weet dat je goed bent verzekerd. Succes bij het uitzoeken van de beste zorgverzekering!

 PriceWise vergelijkingssite Gebruik maken van een vergelijkingsite? Als je via PriceWise overstapt naar een andere zorgverzekeraar bespaar je tot 10% op je zorgpremie. Ruim 236.000 mensen gebruikte deze maand al PriceWise. Onafhankelijke vergelijker, klantenbeoordeling 8.9 en werkt samen met de Consumentenbond. Bekijk hier je beste deal en bespaar 200 euro
 

Wat is de Beste Zorgverzekering?
Overstappen naar andere zorgverzekeraar als je ziek of oud bent?! Ja!
Hoe hoog is het eigen risico?
Top 10 laagste premie bij maximale eigen risico – Waar betaal je de laagste premie?
Top 5 aanvullende verzekering Fysiotherapie – Welke verzekeraar geeft je maximale vergoeding fysiotherapie?