Psoriasis – Gordon’s Behandeling Niet Altijd Vergoed


gordon

Zanger Gordon vertelde eens met een stralende lach dat hij lijdt aan psoriasis. Is aanvullende verzekering dan aan te raden?  Er zijn verschillende behandelingen tegen de ziekte, maar niet alles wordt vergoed door uw basisverzekering.

Ook worden door verzekeraars behandeling van deze huidziekte niet in iedere ziekenhuis of behandelaar vergoed.

Psoriasis niet altijd vergoed

Als de bijna altijd goedlachse Goor lichttherapie heeft voorgeschreven gekregen dan zal dat vergoed worden vanuit de basisverzekering, maar alleen wanneer de zanger dat ondergaat in een door de zorgverzekeraar gecontracteerde ziekenhuis.

Mocht hij de lichttherapie thuis willen hebben dan zal hij het of zelf moeten betalen of gebruik maken van een aanvullende verzekering.

Afhankelijk van wat het zonnetje van de Nederlandse tv krijgt voorgeschreven van de huisarts kan het zijn dat hij zelf voor de kosten van medicatie of behandeling moet opdraaien.

Voor Goor is dat natuurlijk geen enkel probleem – hij gaat ergens op een feestje zingen en hij heeft het geld al binnen – maar voor anderen die eerder moeten bijbetalen willen ze ergens worden uitgenodigd dan is aanvullende verzekering gewenst.

Welke zorgverzekering bij Psoriasis

Anderzorg Zorgverzekeraar biedt Balneofototherapie aan vanuit het basispakket. Dat is een therapie met zoutbaden en een lichtbehandeling, maximaal 30 behandelingen. Goor moet dan wel een zorgaanbieder kiezen met wie de zorgverzekeraar een overeenkomst heeft.

Na die behandeling moet de zanger weer kunnen zingen als een nachtegaal. Mocht Nederland niet goed genoeg zijn, u kunt ook naar het buitenland voor een kuur. Dan kan de BN’er die bekend staat vanwege zijn ongezouten meningen terecht bij een andere zorgverzekeraar.

Bij De Friesland Zorgverzekeraar bijvoorbeeld krijgt u (en Gordon) een kuurbehandeling vergoed tot maximaal 1000 euro als u kiest voor hun aanvullende verzekering. De kuurbehandeling moet plaatsvinden in Israël.  Zelf moet u het vervoer naar het vliegveld betalen.

Psoriasis is niet te genezen, er is zeker wel mee te leven. En mee te zingen. Foto: YouTube.