Overstappen Naar Andere Verzekeraar Als Je Ziek Of Oud Bent?


Jazeker! Het maakt bij het overstappen naar een andere zorgverzekeraar niet of je ziek bent, oud of medicijnen met een onuitsprekelijke naam gebruikt, iedere zorgverzekeraar moet je accepteren voor de basisverzekering.

Ook als het gaat om aanvullende verzekering is het in vrijwel alle gevallen geen enkel probleem!

Is overstappen voordelig?

Overstappen naar een andere verzekeraar is zeker aan te raden omdat ook dit jaar weer de premies omhoog zijn gegaan. Ook dus bij jouw eigen verzekeraar! En het is niet moeilijk. Daarom moet je ieder jaar checken of je nog wel de beste deal krijgt en niet teveel betaalt.

Hoe gaat overstappen naar een andere verzekeraar?

Het makkelijkste is gebruik te maken van de grote vergelijkingssites als Independer of PriceWise. Je vult daar je gegevens in, geeft aan of je ook aanvullend wil worden verzekerd, en de zoekmachine van de vergelijkingssite toont je de beste deals, met de goedkoopste verzekeraar bovenaan.

Moet je dan ook je huidige verzekeraar zelf opzeggen?

Nee. Als je voor 31 december dit afsluit dan regelen zij ook de opzegging van je huidige zorgverzekeraar. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je dubbel betaalt. Ook als je rechtstreeks naar je nieuwe verzekeraar gaat zal die laatste je de keuze geven of zij dat voor je opzeggen of dat jij het zelf wilt doen.

Alles wordt voor je geregeld: ook je huisarts en apotheek worden ingelicht van je overstap.

Na 31 december kan je nog steeds verhuizen naar een andere zorgverzekeraar (tot 1 februari), maar dan moet je zelf de verzekeraar waar je nu bij bent
opzeggen. Dat is echt niet moeilijk. Je vult je eigen gegevens in op hun site en het wordt geregeld. Kom je er niet uit? Op iedere site van de verzekeraar staat een telefoonnummer of e-mailadres om ze te vragen je te helpen.

Hoger eigen risico nemen?

Goedkoper uit met je zorgverzekering ben je als je een hoger eigen risico neemt. 385 euro per jaar eigen risico is verplicht, maar je kan dat risico hoger nemen tot 885 euro. Voordeel: het bespaart je zo 20 euro per maand op je zorgpremie! Zie ook: Top 10 laagste premie zorgverzekering.

Aan te raden als je gezond bent en denkt geen beroep te hoeven doen het komend jaar op je verzekering. Bij de aanvullende verzekering moet je even kijken of je die wel nodig hebt, want dat is ook niet bepaald gratis.

Goedkoper verzekerd

Soms kan je goedkoper uit zijn om het zelf te betalen in plaats van ervoor verzekerd te zijn. In dat geval is het raadzaam een paar honderd euro apart op een spaarrekening te hebben zodat je geen financiële problemen krijgt als je onverwachte uitgaven hebt.

Zie ook: Top 10 zorgverzekeringen