Marc Van der Linden – Afvallen Maar Hoe Heeft Hij Dat Gedaan?


afvallen met Marc

Oranjedeskundige Marc van der Linden is een hoop gewicht kwijtgeraakt. Maar liefst 65 kilo. Hoe hij dat heeft geflikt en vooral: vergoed zijn zorgverzekering afvallen?

Het eerste is niet bekend, omdat de zwaarlijvige Marc weigert te vertellen welk dieet hij heeft gevolgd. Wel geeft hij aan te sporten, zwemmen met bejaarden, en zelfs aan iets wat lijkt op boksen! Het is in ieder geval niet een maagverkleining geweest dat hem heeft geholpen om af te vallen.

Basisverzekering voor Marc?

Mocht Marc een dieet hebben gevolgd dan kan hij maximaal via de basisverzekering 3 uur advies van een diëtist pre kalenderjaar vergoed krijgen. Voor iemand die ver boven de 150 kilo heeft gewogen lijkt me dat 30 uur per kalanderjaar nog niet voldoende is.

Die krijg je dan ook nog niet vergoed via de aanvullende verzekering. Hooguit 2 uurtjes per kalanderjaar. Voor de meesten zal dat voldoende zijn. Als je echter zoveel moet afvallen als Marc dan is er toch wel meer voor nodig.

Je gaat dan ook eerder denken aan een psycholoog of personal trainer die je kan begeleiden bij de strijd tegen de kilo’s.

Bij het kiezen voor fitness kan jij en Marc wel korting krijgen bij sommige zorgverzekeraars.Maagverkleining

Maagverkleining zou hij ook kunnen, heeft hij dus daar niet voor gekozen, maar er zijn duizenden van die maagverkleiningen die in Nederlandse ziekenhuis worden uitgevoerd.

Je komt daarvoor in aanmerking als alle andere vormen van behandelingen niet hebben geholpen. Een arts gaat dan bepalen of u hiervoor in aanmerking komt. In het geval van Marc was het dus niet nodig, want hij heeft het onder andere door beweging het onder controle kunnen krijgen.

Mocht u wel voor maagverkleining gaan dan valt dat onder medisch specialistische zorg. Dat wordt dan vergoed vanuit de basisverzekering (vanaf 18 jaar). Wel gaat het ten koste van de eigen bijdrage en kan het zijn dat u moet kiezen voor een ziekenhuis of kliniek waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft.

Marc heeft het hoe dan ook niet nodig gehad en het op een ‘natuurlijke’ manier gedaan. Foto: YouTube.Bekijk ook: Top 10 zorgverzekeraars