Top 3 Zorgverzekering Ouderen


Beste zorgverzekeringen Senioren

Zorgverzekering Nederland heeft voor u een top 3 samengesteld van de beste zorgverzekeringen voor ouderen, 50-plussers en senioren. Deze top 3 is gebaseerd op de vergoedingen, de gebruiksvriendelijkheid en prijs van zorgverzekeraars. Welke zorgverzekering voor senioren past bij u? Overigens: iedereen kan overstappen. Zorgverzekeraars mogen u niet weigeren, niet vanwege leeftijd, medicijnen of ziekte. En ook in 2018 loont het voor senioren om te wisselen van zorgverzekeraar! Meer over laagste zorgpremie en eigen risico voor volgend jaar.

Vrije zorgkeuze belangrijk

beste zorgverzekeraarKorte uitleg: Ohra staat bij ons op nummer 1, omdat het de enige zorgverzekeraar is die ook echt vrije zorgkeuze heeft. Dat betekent mocht u een niet gecontracteerde zorgverlener bezoeken dit toch door de verzekeraar wordt vergoed. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de verzekerden deze vrijheid belangrijk vinden, maar slechts 8% heeft ook echt die keuzevrijheid bij hun huidige verzekeraar. Bij andere verzekeraars moet u dit dus zelf betalen.

Nummer 2: Anderzorg behoort tot goedkoopste verzekeraars (onderdeel van Menzis die een stuk duurder is) en Univé nummer 3, zowat de enige verzekeraar waar u nog een eigen vestiging bij u in de buurt kunt bezoeken. Is een vereniging en heeft geen winstoogmerk dat tot uitdrukking komt in een lage premie.  Zie ook top 10 zorgverzekeraars. Uitgebreide uitleg:

Ohra logo verzekeraarNummer 1: Ohra valt op door volledige keuzevrijheid bij het kiezen van uw zorgverlener. U bepaalt zelf welke behandelaar u wilt hebben of naar welke ziekenhuis u wilt gaan en deze zorgverzekeraar vergoedt het. Stel: u wordt geholpen door dokter Bert, maar daar heeft u geen vertrouwen in. Als u naar een andere arts gaat wordt dat voor 100% vergoed door Ohra. Klantvriendelijk: op hun site kunt u makkelijk uw zorgverlener, apotheek of hulpmiddel uitkiezen. U vult uw postcode in en de afstand die u wilt reizen voor uw zorgverlener. En Ohra geeft meteen het antwoord. Hoge klantentevredenheid van gemiddeld 7,9. Bekijk het aanbod van Ohra.meer-informatie-zorgverzekeraar
anderzorg-logoNummer 2: Anderzorg behoort tot de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Het is de goedkope prijsvechter van Menzis die een (heel) stuk duurder is. Als u voor maximaal eigen risico gaat is Anderzorg zelfs de goedkoopste van Nederland. Alles wordt door de verzekeraar via Internet afgehandeld. Klantentevredenheid van gemiddeld 7,8. De meeste klanten bestempelen deze zorgverzekeraar als ‘zeer goed’. Klik hier om het aanbod van Anderzorg te zien.meer-informatie-zorgverzekeraar
logo-univeNummer 3: Univé is een vereniging zonder winstoogmerk waardoor de premie laag kan worden gehouden. Niet alleen bereikbaar via internet of het welbekende appje, maar heeft ook 150 kantoren over heel Nederland en 2800 medewerkers om u ter dienste te staan. Gezien het aantal en de spreiding is er altijd een Univé-vestiging bij u in de buurt. Natuurlijk zijn ze ook telefonisch en via internet te bereiken.


Staat het hier niet bij? Zie ook: Top 10 zorgverzekeringen!

Uitleg: Hoe stap je over op een andere zorgverzekering?

Overstappen naar andere zorgverzekering als je ziek of oud bent?!

 Meer informatie over zorg: Wat is de Beste Zorgverzekering?
Zorgverzekering brillen – Aanvullende verzekering nemen?
Hoe hoog is het eigen risico?
Top 10 laagste premie bij maximale eigen risico – Waar betaal je de laagste premie?
Top 5 aanvullende verzekering Fysiotherapie – Welke verzekeraar geeft je maximale vergoeding fysiotherapie?