Beste Zorgverzekering


Wat is de beste zorgverzekering voor je en hoe vind je die precies?

De volgende situaties zijn van belang bij het kiezen van de juiste verzekeraar:

Je leeftijd – gezondheid heeft o.a. te maken met leeftijd;
Gezinssituatie – als de zorgverzekeraar meer personen kan verzekeren dan krijg je korting;
Wat je precies wilt vergoed krijgen – ga je alleen voor de basisverzekering of wil je ook de tandarts en/of fysiotherapeut vergoed krijgen?
– Wil je overal terecht kunnen of ben je tevreden met alleen die zorgverleners en ziekenhuizen waar de verzekeraar een overeenkomst mee getekend heeft. Wil je voor vrij keuze gaan dan kan je Ohra kiezen: lage premie en je kan overal terecht.


– Ga je alleen voor het verplichte eigen risico of wil je daarbovenop nog meer eigen risico nemen (tot 500 euro) – Je hebt de eigen verplichte risico van 385 euro per jaar. Die moet je eerst betalen als je medicijnen of een behandeling in het ziekenhuis nodig hebt.

Daarna krijg je veel zaken vergoed. Mocht je echter meer risico willen nemen dan betaal je aanmerkelijk minder premie. De laagste premie betaal je bij zorgverzekeraar Anderzorg als je voor het maximale eigen risico gaat. Bekijk je voordeel bij Anderzorg.

Medische selectie

Indien je een ziekte onder de leden hebt en graag goed verzekerd wilt zijn is het bijvoorbeeld echter aan te raden een zorgverzekeraar te kiezen die geen medische selectie heeft. Gelukkig is het dan nog steeds mogelijk om kosten te besparen en de beste zorgverzekering te kiezen.

Dus de vraag wat voor jouw de beste zorgverzekeraar is heeft alles te maken met je eigen keuze. Wil je alles vergoed wil krijgen en bij iedere zorgverlener terecht kunnen dan betaal je de hoogste premie. Als je dat wat minder belangrijk vindt en bereidt bent om meer eigen risico te nemen dan ben je een stuk goedkoper uit.

Waar vind je de beste zorgverzekering?

Maak gebruik van zorgvergelijkingssites als de populaire Independer of de onafhankelijke PriceWise (wordt ook gebruikt door de Cosumentenbond).
Vul in wat je verzekert wilt hebben en hoeveel eigen risico je wilt nemen en ze geven je een ruime keuze van zorgaanbieders. Als je voor de laagste premie gaat kijk dan wel even of er beperkingen bij zijn.

PriceWise vergelijkingssite Gebruik maken van een vergelijkingsite? Als je via PriceWise overstapt naar een andere zorgverzekeraar bespaar je tot 10% op je zorgpremie. Ruim 236.000 mensen gebruikte deze maand al PriceWise. Onafhankelijke vergelijker, klantenbeoordeling 8.9 en werkt samen met de Consumentenbond. Bekijk hier je beste deal en bespaar 200 euro

 

 

 

Independer zorgEen andere populaire vergelijker is Independer. Het afsluiten via deze vergelijker van je zorgverzekering heeft als voordeel dat je een korting op je premie krijgt als je via hen de verzekering afsluit. Independer vertegenwoordigt immers heel veel klanten. Die beoordelen deze bekende vergelijker met een score van 9,1 Bekijk waar jij je laagste zorgpremie betaalt.

Zie ook de top 10 zorgverzekeraar die Zorgverzekering Nederland je aanraad.

Restitutieverzekering en naturaverzekering – wat is het verschil?

Nog even dit: als je de verschillende zorgverzekeraars vergelijkt kom je de termen restitutieverzekering en naturaverzekering tegen. Wat is het verschil? In het eerste geval ben je vaak verplicht om je zorgkosten zelf voor te schieten en in het laatste geval (naturaverzekering) zie je vaak de rekening niet eens voorbij komen omdat je zorgverzekeraar dit rechtstreeks afhandelt met je zorgverlener. De beste zorgverzekering is daarom voor iedereen heel persoonlijk.