Alcoholverslaving Van Rene Froger en de Zorgverzekering


rene froger

Wordt het afkicken van je alcoholverslaving betaald door de zorgverzekering? René Froger werd beticht door Gordon dat hij vaak dronken was en dat de reden waarom hij de Toppers heeft verlaten. “ Alles werd door René verrot gescholden. Het is gewoon beangstigend.” Aldus Gordon nippend aan zijn thee.

Mocht René Froger eindelijk wat aan zijn kwade dronk willen doen dan wordt de behandeling vergoed door zijn zorgverzekeraar.

De zanger kan voor de ambulante behandeling kiezen. Dat betekent dat hij ’s nachts gewoon weer naar huis kan om zijn wijnvoorraad aan te vullen. Mocht het echt een serieus probleem zijn dan moet hij worden opgenomen in een kliniek. Waarschijnlijk mag hij dan ook een tijd lang niet zingen omdat dit op de zenuwen van zijn medebewoners gaat werken.

Sommige alcoholverslaafden willen graag zelf hun kliniek uitzoeken, het liefst eentje dicht bij een slijterij, maar daar moet je mee uitkijken.

Iedere zorgverzekeraar heeft namelijk zo zijn eigen regels als het gaat om vergoeding. Bij de CZ bijvoorbeeld moet je wel opletten dat je zorgverlener inschakelt die zij gecontracteerd hebben. Anders wordt het niet of gedeeltelijk vergoed.

René moet dan wel eerst (al dan niet samen met Gordon) naar zijn huisarts om een verwijzing te krijgen. Er is geen eigen bijdrage verplicht. Wel gaat het ten koste van het eigen risico. Ook de drankrekening moet jezelf betalen.

René heeft overigens woedend ontkent een alcoholprobleem te hebben, maar goed dat is kenmerkend voor alcoholisten. Ze ontkennen alles! Foto: YouTube.

Ook zo benieuwd naar de top 10 van beste zorgverzekeraars? Mooi!