Waar Betaal Je Laagste Zorgpremie En Eigen Risico?


Zorgverzekeraar DSW heeft voor het komende jaar (2018) aangekondigd dat de zorgpremie met 6 euro wordt verlaagd naar 107,50 per maand. Maar ook de eigen risico wordt met een tientje naar beneden gehaald: van 385 euro naar 375 euro. Opmerkelijk omdat het eigen risico niet wordt bepaald door de zorgverzekeraar, maar door de politiek. Die had al laten weten dat de eerste 385 euro van de zorgkosten die je zelf moet betalen voor 2018 gelijk blijft.

Zie ook: Top 10 laagste premie zorgverzekeraars

375 Euro

Dat DSW toch daaronder gaat zitten met 375 euro is duidelijk een politiek signaal. De overige zorgverzekeraars zijn nog bezig te berekenen wat hun zorgpremie zal worden. Daar hebben ze tot 12 november de tijd voor gekregen.

Wel is duidelijk dat DSW met een lagere zorgpremie de toon heeft gezet. De andere verzekeraars zullen niet ver daar vanaf willen wijken, anders prijzen ze zichzelf uit de markt.

Eigen bijdrage

Overigens heb je ook zoiets als eigen bijdrage aan bepaalde medische behandelingen. Is DSW dan de goedkoopste verzekeraar voor 2018? Dat weten we nog niet, omdat hun concurrenten met de hoogte van hun zorgpremie later naar buiten komen.

Ook kan je een nog lagere zorgpremie krijgen indien je bereid bent om een hogere eigen risico wilt nemen. Hoe meer je zelf bereidt bent te betalen, hoe minder premie. In dat geval kan het toch weer voordeliger zijn om met een andere zorgverzekeraar in zee te gaan. Zie ook: Top 10 zorgverzekeringen.